Helpen en ondersteunen

CBD Olie KopenChronische hoofdpijnen en periodes waarin je lijdt onder ernstige hoofdpijnen, kunnen onverdraaglijk zijn voor een mens. Je ligt op bed en kan niets verdragen. Geen geluidsoverlast, geen bezoek, geen gezelschap, geen beeldscherm, geen lawaai, niets. Daardoor is er totaal geen afleiding in een periode waarin je juist heel goed je hoofd op iets ers zou kunnen zetten. Het kan vreselijk zijn.

Daarom is het erg belangrijk dat we steun kunnen vinden bij een er. Toch kan dit ook een valkuil vormen. Anderen kunnen je namelijk niet begrijpen of niet snappen. Je wilt je verhaal, je problemen en je zorgen met hen delen, maar loopt alleen maar tegen onbegrip aan. Dit kan frustrerend zijn.

Of eren willen je helpen wanneer je weer een periode met hoofdpijnen hebt. Het is dan heel lief dat ze hulp willen bieden of er voor je willen zijn, maar eigenlijk is dit geheel ongewenst. Eigenlijk zijn ze niet in staat om juiste hulp te bieden omdat ze de lichamelijke aoening en het effect op je emoties, totaal niet kennen of begrijpen. Ze zijn zich er niet van bewust wat ze wel en niet kunnen doen. Ze weten niet wat ze beter kunnen laten. Dan kan het erg bruut overkomen wanneer je, geheel overvallen door je ernstige hoofdpijn, de aangeboden hulp niet kan waarderen. Er kunnen ruzies ontstaan op momenten dat je niets kunt verdragen. En wat dan? Op je zwakste moment kan je meer kapot maken dan dat je lief is.

Het kan ontzettend verhelderend zijn om te kunnen praten met mensen die je begrijpen. Met mensen die hetzelfde ervaren als jij. Ze weten wat je voelt, denkt, vindt, ervaart, waar je behoefte aan hebt en wat je niet kunt verdragen. Er is onderlinge begrip. Ze weten precies hoe ze je kunnen bijstaan op momenten dat je hulp nodig hebt, maar niets kan verdragen. Lijkt jou dat niet geweldig? Jij bent zwak, ziek en kunt niets verdragen, maar kan toch precies de hulp krijgen die op jouw noden en lichamelijke aoening is afgesteld. Lijkt jou dat ook wat?

CBD Olie KopenDaarom hebben we een community opgezet. In deze community willen we mensen met elkaar verbinden. Maar we willen alleen mensen met elkaar verbinden die elkaar kunnen begrijpen, want pas dan kunnen ze er echt voor elkaar zijn.

We zouden graag groepen willen vormen van mensen die lijden aan periode van regelmatige ernstige hoofdpijnen. We willen de mensen met elkaar verbinden. Het is de bedoeling dat de mensen in een groep in elkaar buurt wonen. Bijvoorbeeld in dezelfde stad of dezelfde regio. We willen minimaal 5 personen aan elkaar koppelen. Het is de bedoeling dat in ieder geval een persoon in de groep hulp en bijst op maat kan geven wanneer één of meerdere uit de groepen leiden onder de hoofdpijnen.

Zo kunnen we er voor elkaar zijn. We kunnen elkaar ondersteunen en helpen waar nodig. Doordat we elkaar begrijpen, kunnen we elkaar precies de hulp bieden die er nodig is, zoals boodschappen en schoonmaken zonder geluid te maken.